LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger

Genveje

LFS-logo Log ind / Mit LFS Tillidsvalgt Løn LFS Nyt
Vilkår/privatliv Kontakt os Meld dig ind

Linklinje

  • Forside
  • Løn, ansættelse m.m.
  • Arbejdstidsregler
  • Arbejdstidsregler - almenområdet
  • Ikke mere gældende: Arbejdstidsregler - tidligere aftaler
  • Ikke længere gældende: Heldagsskoleforsøg - BUF
 

Sidemenu

  • Arbejdstidsaftale fra 1.8.2016/1.1.2017 - BUF
     
  • Arbejdstidsregler fra 1.8.2014 i BUF
     
  • Arbejdstidsregler pædagogmedhjælpere på selvejende institutioner i København pr. 1.8.2014
     
  • Arbejdstidsregler legepladspersonale i Københavns kommune pr. 1.5.2016
     
  • Arbejdstidsregler: Pædagogmedhjælpere / pædagogiske assistenter i alle inst. på Frederiksberg, men kun for selvejende inst. i København, der har fravalgt anden aftale
     
  • Arbejdstidsregler pædagogmedhjælpere/pædagogiske assistenter i Frederiksberg kommunes skolefritidsordninger og/eller der har timer i skolen. Pr. 1.8.2014
     
  • Arbejdstidsregler 2008-2011 - klubansatte, børnehaveklasseansatte, med flere
     
  • Frederiksberg (almen): Retningslinier ferielukning, lukkedage
     
  • Lukkedage - Frederiksberg kommunes SFO og klubber
     
  • Frederksberg kommune: Ikke fri dagen efter Kristi Himmelfartsdag
     
  • Udmøntning af trepartsmidler og Københavnerpuljen i 2011 - seniorfridage og kompetencegivende uddannelse i BUF
     
  • Aftale om arbejdstid - pædagogisk personale ved Strandparkskolen
     
  • Arbejdstidsregler FAF
     
  • Arbejdstidsregler - pædagogmedhjælpere BUF (kun det tidligere F/A-område)
     
  • Arbejdstidsregler pædagogiske personale ved daginstitutioner, klubber, SFO m.v. - 2013
     
  • Arbejdstidsregler - uddannet personale BUF
     
  • Ikke længere gældende: Arbejdstidsregler for pædagoger, støttepædagoger (vuggestue, børnehave, fritidshjem (gamle FAF) integerede inst. 0-6 år - LFS-kommenteret (protokollat 5)
     
  • Ikke længere gældende: Arbejdstidsregler fritidshjem, KKFO og integererede institutioner (fra det tidligere U/U med LFS-kommentarer) - stadig gældende
     
  • Ikke længere gældende: Arbejdstidsregler for pædagogmedhjælpere/pædagogiske assistenter i kommunale inst. i København LFS-kommenteret (protokollat 4)
     
  • Ikke længere gældende: Heldagsskoleforsøg - BUF
     
  • Arbejdstidsregler og koloni 2005-2008
     
  • Arbejdstidsregler - almen - 2008-2011
     
  • Arbejdstidsregler - almen - 2005-2008
     
 Arkivmateriale
Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
10.10.2007  | Almen  
  
 

OBS! Ikke længere gældende

AFTALE:

9.8.2007

MELLEM BØRNE- OG UNGDOMSFORVALTNINGEN OG LFS OM PÆDAGOGISK PERSONALE VED HELDAGSSKOLEFORSØGENE PÅ HILLERØDGADES SKOLE OG KLOSTERVÆNGETS SKOLE

(Gælder pr 14. oktober 2008 også Tingbjerg Heldagsskole)

§ 1 Område

Det pædagogiske personale ved heldagsskoleforsøgene på Hillerødgades Skole og Klostervængets Skole er omfattet af Overenskomst for pædagogisk personale ved kommunale daginstitutioner (1351) og de hertil knyttede arbejdstidsaftaler og forhåndsaftaler. Nærværende aftale supplerer dette grundlag og erstatter tidligere aftaler.

§ 2 Arbejdstid

Stk. 1. Ved opgørelse af obligatoriske lektioner med et fagrelateret indhold og som den pågældende har eneansvar for, sker omregningen af timerne således, at én lektion á 45 minutter medregnes som 1,5 tilsynstime. Lektionerne omregnes med faktoren før løntillæg beregnes. Løntillæggene udbetales løbende.

LFS-kommentar § 2 stk. 1:
Når du varetager ”obligatoriske lektioner (timer) med et fagrelateret indhold, som du har et eneansvar for, sker omregningen af timerne således, at én lektion á 45 minutter medregnes som 1,5 tilsynstime. Det betyder der er 45 minutters ”undervisning” og ”45 tilsynsminutter til andet, normalt fordelt med
1) 10-13 minutters elevpause og
2) 32-35 minutters individuel forberedelse.

Omregningen anvendes til individuel forberedelse og efterbehandling. Forberedelse er til den konkrete forberedelse af aktiviteten.

Princippet om omregningsfaktoren: Ved opgørelse af timerne er herved lagt til grund, at det yderligere påhviler de pædagogiske medarbejdere at tilrettelægge og forberede arbejdet, samt at varetage en række opgaver af samme karakter som fastsat for lærere/børnehaveklasseledere, der varetager tilsvarende arbejde (individuel tid, udviklingstid og tilsyn med elever i frikvarterer i samme omfang som for lærere/børnehaveklasseledere).

Hertil ydes du et pensionsgivende funktionsbestemt løntillæg på 36 kr. pr. time (31. marts 2000-niveau). Tillægget beregnes pr. ”tilsynstime” dvs. en lektion på 45 minutter medregnes med 1,5 tilsynstime (90 tilsynsminutter).

Lektionerne skal omregnes til tilsynstimer med omregningsfaktor 1,5 før lønnen beregnes dvs. en pædagogisk medarbejder, der har eneansvar i 400 lektioner, skal have tillæg for 400 x 1,5 = 600 tilsynstimer.

Stk. 2. Ved opgørelse af andre lektioner end de i stk. 1 nævnte sker omregningen med faktor 1,3.

§ 3 Løn

Stk. 1. Til personale, der ved heldagsskoleforsøgene på Hillerødgades Skole og Klostervængets Skole varetager obligatoriske timer med et fagrelateret indhold og som den pågældende har eneansvar for, udbetales der for disse timer et pensionsgivende funktionstillæg pr. tilsynstime. Tillægget udgør 36,00 kr. pr. tilsynstime (31.3.2000-niveau).

Stk. 2. Til personale, der varetager andre lektioner jf. § 2 stk. 2, udbetales der for disse timer et pensionsgivende funktionstillæg pr. tilsynstime. Tillægget udgør 9,00 kr. pr. tilsynstime (31.3.2000-niveau).

LFS-kommentar § 3 stk. 2:
Aftalens parter har valgt et fælles ensartet grundbeløb på 9 kr. pr. time, uanset du er pædagog eller pædagogmedhjælper. Beløbet dækker alle lektioner, hvor du ikke har timer med eneansvar.

9,00 kr. pr. tilsynstime (31.03.2000-niveau) svarer til et aktuelt beløb på 10,44 kr. pr. tilsynstime (01.04.2007-niveau). Når timetillægget skal omregnes med faktor 1,3 opnås følgende sats pr. lektion: 13,58 kr. for en 45 minutters lektion uden eneansvar.
Satsen reguleres igen den 1. oktober 2007 som alle andre løntillæg.

Stk. 3. Til uddannet pædagogisk personale ydes et pensionsgivende funktionstillæg på 14.000 kr. i årligt grundbeløb (31.3.2000-niveau). Tillægget ydes for varetagelse af opgaver i forbindelse med heldagsskoleforsøget. Tillægget reduceres forholdsmæssigt for deltidsansatte.

LFS-kommentar § 3 stk. 3:
Tillægget ydes for varetagelse af opgaver i forbindelse med heldagsskoleforsøget. Tillægget træder således ikke i stedet for andre tillæg.

14.000 kr. i årligt grundbeløb (31.3.2000-niveau) svarer til et aktuelt beløb på 1.353,96 kr. pr. måned efter løntariffen pr. 1. april 2007. Det svarer til et løntillæg på 8,44 kr. pr. time. Satsen reguleres igen den 1. oktober 2007 som alle andre løntillæg.

Stk. 4. Tillægget i stk. 3 ydes endvidere til ikke-uddannet pædagogisk personale, når de pågældende har arbejdet i 12 måneder som pædagogmedhjælper/ikke uddannet klubassistent.

§ 4 Lederstillinger

Stk. 1. Souschefstillingen ved heldagsskolerne besættes af en person med pædagogisk uddannelse. Souschefen er en del af den overordnede strategiske ledelse. Souschefen har det overordnede pædagogiske ansvar over for skolelederen.
Lønniveauet udgør 450.000 kr. i 1.4.2007-niveau.

LFS-kommentar § 4:
Lønniveauet udgør pt. 37.500 kr. månedligt. Satsen reguleres 1. oktober 2007 som andre løntillæg.

Stk. 2. Den fritidspædagogiske leder (5-12/14 år) er områdeansvarlig for heldagsskolens samlede fritidspædagogiske virke og har det udviklingsmæssige ansvar for fritidspædagogikken.
Lønniveauet er løn efter forhåndsaftalen for pædagogiske ledere samt tillæg i henhold til denne aftales § 3 stk. 2.

Stk. 3. Den ungdomspædagogiske koordinator (12/14-18 år) er områdeansvarlig for det ungdomspædagogiske arbejde i og udenfor heldagsskolen og har ansvaret for udviklingen af det ungdomspædagogiske arbejde.
Lønniveauet er løn efter forhåndsaftalen for pædagogiske ledere samt tillæg i henhold til denne aftales § 3 stk. 2.

Stk. 4. På heldagsskolen kan det afgøres lokalt, at der i stedet for stillingerne i stk. 2 og 3 oprettes stillinger som fritidspædagogisk koordinator og ungdomspædagogisk leder.
Lønniveauet vil være det samme som i stk. 2 og 3.

Stk. 5. Ud over lederstillingerne i stk. 1-3 kan der oprettes stillinger som afdelingsleder/afsnitsleder. Lønniveauet er løn efter forhåndsaftalen for pædagogiske ledere. De pågældende går ikke ned i løn ved overgang til en stilling i heldagsskoleforsøgene, og de pågældende overgår ikke til basisstillinger.

Stk. 6. På heldagsskolen aftales det lokalt, hvordan ledelsesteamet sammensættes.
Både pædagog- og læreruddannede ledere skal indgå ligeværdigt.

§ 5. Forflyttelser

Såfremt pædagogisk personale ikke ønsker overflytning til heldagsskolerne skal indberetning ske senest 1. juni 2007 til den lokale Børne- og Ungdomschef. Eventuelle forflyttelser vil ske med virkning fra 1. august 2007.

København, den 11.09.2007
Børne- og Ungdomsforvaltningen
Anders Gundelach
LFS Britt Petersen


LFS-forståelsespapir

Heldagsskoleforsøgene i Københavns Kommune bygger på en tæt integration af undervisning og fritid med fokus på det enkelte barns udviklingsperspektiv, gratis fritidstilbud til alle og billig sund og økologisk kost.

Skolen har åbent fra kl. 7-17, idet der er undervisningspligt i 7 timer fra kl. 8.00-15.00. Det betyder at udenfor tidsrummet kl. 8.00-15.00 og i de traditionelle skoleferier (der ikke defineres som lektioner eller undervisningstid) er der tale om almindeligt pædagogisk arbejde. Dette arbejde optælles fortsat i forholdet 1:1 uden brug af aftalens § 2-omregningsfaktorer og der ydes ikke tillæg efter aftalens § 3.

LFS har indgået aftalen på grundlag af ”Skive-kendelsen fra 29. december 2000 i sagen om pædagogernes deltagelse i leg og læring” dvs. hvor kendelsen og sidenhen KL fastslår, at pædagoger og medhjælpere ikke skal stilles ringere end, hvad der følger af LC’s overenskomst.

Det forhold, at det pædagogiske personale skal stilles ligesom en lærer og børnehaveklasseleder betyder også, at f.eks. det pædagogiske personale kan - og skal - indgå i fælles forberedelse som afvikles i lærernes udviklingstid (165 timer pr. fuldtidsbeskæftiget lærer jf. protokollatets § 9 ind-gået mellem KLF og BUF).

Arbejdstidsaftalerne for lærere og pædagogisk personale er fundamentalt forskelligt opbygget og derfor er det nærmest umuligt at lave en parallelopstilling. For eksempel tidsfastsættes alt indenfor lærernes skoletid som undervisningstid, andre opgaver, pausetid, mødevirksomhed, forældremøder, teamarbejde konkret ved lokale akkorder, timerammer og mødeplaner.

For LFS har det været afgørende at få lavet et arbejdstidssystem, som ikke giver for meget administrativt besvær, men som er planlægnings- og optællingsmæssigt enkelt. Valget er faldet på at udbygge det kendte omregningssystem for undervisningslektioner, således at 1 undervisningslektion med eneansvar er lig 1,5 tilsynstime. Dette er udtryk for en gennemsnitsbetragtning ift. lærernes arbejdstidsaftaler.

Skoleårets planlægning

Opgørelse af timerne i heldagsskoleforsøgene sker på grundlag af skoleårets planlægning, således at det kan beregnes hvor mange timer en pædagogisk medarbejder skal varetage obligatoriske timer med fagrelateret indhold og med eneansvar for afviklingen af aktiviteterne og hvor mange andre lektioner man skal varetage uden eneansvar.

Det pædagogiske personale kan godt have et eneansvar for udførelsen af en aktivitet, selvom læreren har udarbejdet grundlag for undervisningen/forløbet eller selvom læreren er tilstede i undervisningsrummet.

Det skal iagttages, at det pædagogiske personale ikke har nogen generel forpligtelse til at påtage sig undervisningsarbejde, herunder vikararbejde. For vikararbejde skal følgende iagttages:

1. ”X-lektioner” i henhold til aktivitetsplanen, som pædagogen varetager alene på grund af påreg-neligt fravær af lærer / børnehaveklasseleder. Forholdet omfatter fx i forvejen kendt fravær på planlagte kursusdage, andre opgaver og ikke-kortvarig sygdom. Som tommelfingerregel er det der hvor skolelederen normalt vil foretage en vikardisposition. Hvad ville vedkommende gøre hvis der ikke var tale om x-lektion?
Her gælder protokollatet dvs. omregning 1,5 og funktionstillæg.

2. Pædagogen ændrer sin tjenestetid /-funktion for at dække en fraværende lærer eller børnehaveklasseleder. Forholdet omfatter situationer hvor man skal varetage noget undervisning som man ellers ikke skulle have udført i henhold til tjenesteplanen, uanset om der er tale om en klasse man i forvejen var tilknyttet eller en anden klasse.
Her gælder protokollatet dvs. omregning 1,5 og funktionstillæg.

Skoleårets planlægning skal sikre, at pædagogisk personale ikke bare bliver kastet ind i undervisningen, uden at opgaven og rollen for det pædagogiske personale er diskuteret og beskrevet.
Således klarlægges omfanget af team-mødevirksomhed, forberedelsestid, øvrige opgaver, arbejdsdagens længde, elevernes pauser, tilsynsvirksomhed i frikvarterer, arbejdstidsbestemte pauser til det pædagogiske personale, overgang fra undervisning til pædagogisk virksomhed, ferie osv.

Disse principper kendes langt hen ad vejen fra skole/institutionssamarbejdet og ”samtænkningsprojektet” i København. Selvom det ofte kan være nødvendigt at erfare sig frem, må det konstateres, at det pædagogiske personale er dem, der bevæger sig ind på fremmed område – tit en stærk etableret kultur.

Synlighed i forventningerne og medvirken til at opstille definitionerne vil være afgørende for et ordentligt psykisk arbejdsmiljø. Derfor har skoleledelsen et stort ansvar for at inddrage de nye ”personalegrupper” i skoleårets planlægning på en meget detaljeret og anskuelig måde - og ihukommende der en tale om et nyt ”forsøg”.

Lokalaftalen bygger ovenpå den decentrale arbejdstidsaftale i Uddannelses- og Ungdomsforvaltningen med årsnorm, 37 timers afspadsering som følge af 24 timers mødevirksomhed udover sædvanlig arbejdstid osv.

Følgende skal derfor særligt iagttages fra vores decentrale arbejdstidsaftale:
§ 7 stk. 2: ”For hver arbejdsår udarbejdes en tjenesteplan for den enkelte ansatte. Tjenesteplanen angiver den ansattes arbejdsopgaver og det anslåede tidsforbrug”.
§ 7 stk. 3: ”Gennem tjenesteplanerne på den enkelte institution skal det samlede pædagogiske personales arbejdstid for normperioden være fordelt”.

Princippet om omregningsfaktoren

Ved opgørelse af timerne lægges til grund, at det yderligere påhviler de pædagogiske medarbejdere at tilrettelægge og forberede arbejdet, samt at varetage en række opgaver af samme karakter som fastsat for lærere/børnehaveklasseledere, der varetager tilsvarende arbejde (individuel tid, udviklingstid og tilsyn med elever i frikvarterer i samme omfang som for lærere/børnehaveklasseledere).

Principper om lektionstid

Lektionstid og omregning kan give anledning til tvivlsspørgsmål, især i en tid hvor nye undervisningsformer og organisering er under hastig udvikling. Hvor både folkeskoleloven og overenskomsten anvender en normallektion på 45 minutter som udgangspunkt, kan den enkelte skole undertiden indføre fleksible varierede lektionslængder, hvilket er muligt så længe man overholder lovens daglige maksimum.

Eksempel 1: En lektion på 100 minutters varighed.
= (100 / 45) x 1,5 = 3,33 tilsynstime = 200 tilsynsminutter

Men der er også set eksempler på ordninger med det ”lektionsløse” skema, hvor det er aktiviteternes indhold og børnenes behov, der styrer lektions- og pausetid. Her vil det være nødvendigt at se på timetalsplanen som kommunen har vedtaget. Det må sammenholdes med hvor meget undervisningstid f. x. pædagogen skal erlægge den pågældende dag og arbejdstiden må justeres i forhold hertil.

Eksempel 2: Kommunen har vedtaget en 5 timers lektionsdag.
Skolebestyrelsen har vedtaget en mødetid fra kl. 8.00 til kl. 13.00
Den pågældende dag er således:
45 x 5 = 225 minutters undervisningstid
(60 x 5) – 225 = 75 minutters pausetid.

Sociale medier

 

Relaterede sider:

LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø

Cvr: 32848516
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk

Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening
med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/2354 Loadtid: 0.048 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16          Tlf: 3544 4546               Cvr: 32848516
2100 København Ø                E-mail: lfs@lfs.dk          Ean: 5790002131097
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
 
 
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/2354 Loadtid: 0.048 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk
Cvr: 32848516
Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/2354 Loadtid: 0.048 sek.
Download logo