LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger

Genveje

LFS-logo Log ind / Mit LFS Tillidsvalgt Løn LFS Nyt
Vilkår/privatliv Kontakt os Meld dig ind

Linklinje

  • Forside
  • LFS
  • LFS Nyt
  • 2010erne
  • 2016
  • Blad nr. 15
  • Repræsentantskabsmøde 2016: Vi kom, vi så og vi var enige
 

Sidemenu

  • Leder: Dagpengereformerne er en lussing til dansk flexicurity
     
  • Hele bladet som pdf-fil
     
  • Nyheder
     
  • Legetøj skovles ind i institutionerne med en møggreb
     
  • Projekt
     
  • Dagplejens krudtugler laver kunst
     
  • Repræsentantskabsmøde 2016: Vi kom, vi så og vi var enige
     
  • Min pædagog: Lizette Riisgaard
     
  • Pædagogmøder på Frederiksberg
     
  • Vi bruger pædagogernes faglighed til at løfte alle
     
  • Er du ledig? Læs om dagpengereformen
     
  • Bogomtaler
     
  • Det koster LFS i 2017
     
  • LFS arrangement: Foredrag om førskolebørn og seksualitet i dagtilbuddet
     
 Arkivmateriale
Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
7.12.2016  | Almen  Dagplejen  Special  
  
 

Repræsentantskabsmøde 2016:

Vi kom, vi så, og vi var enige

Hvis nogen havde forventet bunker af ændringsforslag og alenlange køer til talerstolen, blev de skuffede.

For det var der ikke, da den højeste myndighed i LFS, repræsentantskabet, mødtes den 25. og 26. november. Der var derimod generel enighed om, hvor LFS er på vej hen. LFS skal fortsætte kampen mod social dumping på børnepasningsområdet, og LFS skal fortsat bakke op om Velfærdsalliancens forsvar for velfærdssamfundet. LFS skal også blive ved med at være drivende kraft i at skabe stærke arbejdsfællesskaber i Københavns Kommune. Og så besluttede et enstemmigt repræsentantskab, at LFS skal sparke hul på debatten om kortere arbejdstid med fuld personale– og lønkompensation.

Formand Britt Petersen fremhævede i sin beretning, at det lange seje træk med at bekæmpe social dumping har båret frugt og er resulteret i, at Københavns Kommune har vedtaget også at indføre arbejdsklausuler og sociale klausuler for de private institutioner. Hun understregede dog, at kampen ikke er vundet, før storordningerne er omfattet. Britt Petersen var mindre optimistisk, hvad angik situationen i socialpsykiatrien, hvor hun udtrykte ærgrelse over, at det store fokus, der opstod efter drabet på Lindegården, ikke har resulteret i en mere overordnet debat om, hvordan vi som samfund kan gribe området anderledes an - og fx forebygge stigningen i antallet af psykisk syge.

Thomas Enghausen, områdeformand for almenområdet, fortalte også om situationen på de allermest grå dele af børnepasningsområdet, de uregulerede storordninger, og formanden for dagplejen Majbritt Kronbøl fortalte om den fortsatte kamp for at bevare dagplejen, som i den forløbne periode har været truet i flere af kommunerne i hovedstadsområdet – og som derfor ligeledes oversvømmes af private aktører. Lisbeth Waidtløw brugte anledningen til at komme med en situationsrapport fra Frederiksberg, hvor det har vist sig endog meget svært at få forhandlet en ny MED-aftale på plads.

Jan Hoby, næstformand, afsluttede plenum på repræsentantskabets første dag, hvor han præsenterede tanken om arbejdsfællesskaber som den eneste mulige afløser til New Public Management, som han samtidig holdt begravelsestale over med ordene: ”Alle nederlag er faderløse, mens sejrene har mange mødre. Så ingen vil indrømme, at de har troet på New Public Management, og selv Mette Frederiksen har erkendt, at NPM har bevist sin egen elendighed.”


Fremtidigt arbejde

Du kan læse Repræsentantskabets vedtagne strategipapir for det fremtidige arbejde på www.lfs.dk/10842


Udtalelse fra LFS, enstemmigt vedtaget ved Repræsentantskabsmøde 26. november 2016:

(Uddrag)

”Vi opfordrer til, at politikerne i Københavns Kommune i forbindelse med budget 2018 afsætter 20 mio. kroner til et fireårigt forsøg, hvor 60 medarbejdere får 30 timers arbejdsuge med fuld personale- og lønkompensation. Formålet er at styrke kvaliteten af kerneopgaven, sikre godt arbejdsmiljø og sænke sygefraværet markant.

Vores påstand er, at dette vil betyde en så stor reduktion af sygefraværet, at investeringen vil tjene sig hjem trefoldigt – både målt på sygefravær, højere kvalitet og mindre nedslidning. (…)

1.maj 1904 var parolen 8 timers arbejde, 8 timers frihed og 8 timers hvile. Arbejdstiden er ikke kommet meget ned siden, snarere tværtimod, og arbejdsmængden er blevet mere intens. Mon ikke det er på tide at prøve noget nyt efter 100 år med plus/minus 40 timers uge?

Fagbevægelsen må genskabe en bevægelse for nedsættelse af arbejdstiden. Vi lever ikke for at arbejde. Vi arbejder for at kunne leve et godt liv, sammen med dem vi elsker og holder af.”

Læs hele udtalelsen på www.lfs.dk/12112


Arbejdsfællesskaber som den røde tråd

Repræsentantskabet brugte en del af mødet i tre forskellige workshops, der beskæftigede sig med visionen om arbejdsfællesskaber ud fra forskelige perspektiver. Resultaterne af de tre workshops kommer med hjem og bliver en del af Hovedbestyrelsens arbejdsgrundlag gennem de næste to år.

Workshop: Arbejdsfællesskab som kulturrevolution

Kirsten Løth, workshop-tovholder:

”Det var gennemgående i de to ud af tre workshoprunder, at det kom til at handle om sladder, mobning og professionel uenighed. Det var karakteristisk, at folk godt vidste, hvordan man gør – men at det er en stor udfordring at konfrontere hinanden og at få sagt fra. Det er et svært problem med en meget enkel løsning! Der var også stort engagement i forhold til at tale om, hvordan man når frem til det gode arbejdsfællesskab, og hvordan man skaber forandring. Skal man starte med de flotte visioner og buzz-words om værdier – eller skal man tage udgangspunkt i det, der allerede fungerer og bygge videre på det? Det sidste er i hvert fald det, der har fungeret hjemme hos os i Hyltebro.”

Workshop: Hvordan kan MED-organisationen understøtte stærke arbejdsfællesskaber

Jesper Berring og Brian Engsig, workshop-tovholdere:

Brian Engsig: ”Tillidsdagsordenen ligger som en rød tråd i alle de drøftelser, der har været. På de arbejdspladser, hvor der er mistillid, er man meget langt fra tanken om arbejdsfællesskaber. Der skal være to parter om processen”.

Jesper Berring: ”Det kræver et paradigmeskift i SOF, hvis tanken om arbejdsfællesskaber skal lykkes. Ledelsesretten til at fordele ressourcer skal i spil, og MED skal spille en meget større rolle. En af de stærke pointer var, at tillidsfolkene har brug for ro for at få tingene til at lykkes. Hver gang der er omstruktureringer, bliver vi slået hjem.”

Brian Engsig: ”En anden stærk pointe, som flere kom ind på, var, at man faktisk kan vende tingene på hovedet. Måske er det først muligt at skabe stærke MED-organisationer med et engageret bagland, når arbejdsfællesskabet er en realitet. Så det er arbejdsfællesskabet, der skal styrke MED og ikke omvendt.”

Workshop: Arbejdsfællesskabet som faglig ledelse. Hvad er på spil for den enkelte leder, ledelsesteamet og ledelsesrollen

Pia Bah, workshop-tovholder:

”Det var et gennemgående tema for diskussionerne, at der skal to parter til, for at arbejdsfællesskaberne kan lykkes. Lederne skal være med til at bære forandringerne ind. Men der skal også gøres op med den kultur på medarbejderside, man kan møde nogle steder, hvor mantraet er, at alting ville være godt, hvis vi bare havde en bedre leder! Så medarbejderne skal være villige til at se deres ledelse i et nyt lys som medspillere og til at tage medansvar. Og lederne skal lære at slippe kontrol og at sende nogle opgaver tilbage til medarbejderne i stedet for bare altid at løse alting selv. ”


Hovedbestyrelsen 2016-2018

Forretningsudvalget:

Britt Petersen (genvalgt)

Jan Hoby (genvalgt)

Pia Ludvigsen (genvalgt)

Claus Reffstrup (genvalgt)

Helle Haslund (genvalgt)

Valgt af repræsentantskabet:

Anette Frank Olesen

June Andreasen

Martin Alexandersen

Pia Bah

Sakse Ravnskov Andersen

Tina Malene Hansen

Valgt af Almenområdet:

Thomas Enghausen

Ulla Børgesen

Kirsten Gunvor Løth

Nicky Lykke Jensen

Brian Engsig

Valgt af Dagplejeområdet:

Majbritt Kronbøl

Anne Angelsø

Elisabeth Thynov

Valgt af Specialområdet:

Lisbeth Waidtløw

Jane Skou

Per Wibeck Nielsen

Valgt af almen ledersektion:

Søren Lisberg

Valgt af special ledersektion:

Gitte Thøgersen

Valgt af dagpleje ledersektion:

Jette Christiansen

Sociale medier

 

Relaterede sider:

LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø

Cvr: 32848516
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk

Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening
med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/12189 Loadtid: 0.041 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16          Tlf: 3544 4546               Cvr: 32848516
2100 København Ø                E-mail: lfs@lfs.dk          Ean: 5790002131097
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
 
 
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/12189 Loadtid: 0.041 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk
Cvr: 32848516
Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/12189 Loadtid: 0.041 sek.
Download logo