LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger

Genveje

LFS-logo Log ind / Mit LFS Tillidsvalgt Løn LFS Nyt
Vilkår/privatliv Kontakt os Meld dig ind

Linklinje

  • Forside
  • LFS
  • LFS Nyt
  • 2010erne
  • 2014
  • Blad nr. 11
  • Specialbestyrelsen blev mere end fordoblet
 

Sidemenu

  • Leder
     
  • Hele bladet som pdf fil
     
  • Indstik om repræsentantskabsmøde 2014
     
  • Nyheder
     
  • Partier bag budgetforlig droppede penge til chancelighed
     
  • Ufrugtbar høring om privatisering af børnerådet
     
  • Mindre kontrakt, mere dialog
     
  • Dagplejens generalforsamling
     
  • ”Jeg har givet, hvad jeg kunne”
     
  • Mere aktivisme, tak!
     
  • Specialbestyrelsen blev mere end fordoblet
     
  • Det kører for børnene fra Hyltebro Cykelskole
     
  • Afspadsering på døgn betyder noget
     
  • Boganmeldelse
     
  • Nye bøger
     
  • Nyt fra A-kassen
     
  • Nyt fra PLS
     
  • Nyt fra Seniorklubben
     
  • Suppekøkken på kulturnatten
     
 Arkivmateriale
Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
1.10.2014  | Special  
  
 

Generalforsamling

Specialbestyrelsen blev mere end fordoblet

Tekst: Jon Arskog

Det ser dystert ud for LFS’ specialområde ved de kommende overenskomstforhandlinger. Som du kan læse andetsteds i bladet, har Kommunernes Landsforening meldt ud, at de særligt går efter at skabe mere fleksibilitet på døgnområdet.

Og det var med et oplæg om de udfordringer, at Specialbestyrelsen lagde op til generalforsamlingen. Således kunne Ann-Britt Olesen og Asbjørn Andersen fra FOA Overenskomst fortælle om, hvad de vidste om KL’s ønsker til de kommende overenskomstforhandlinger.

Herunder afskaffelse af 37/3-afspadseringen, at arbejdsdagene bliver længere, at der kommer flere timer i vagtplanen, at tillæg for varsling skal afskaffes og at reglerne om indretning af vagtrum også afskaffes.

Oplægget gav anledning til en del debat, ikke mindst i lyset af, at de yngre ansatte skal være på arbejdsmarkedet til de bliver 72-74 år – og ikke mindst i lyset af, at toppen i Socialpædagogisk Landsforbund hidtil ikke har været enige med LFS om at betalingen for ulemper er afspadsering, så medarbejderne kan restituere og ikke slides ned psykisk.

Men som Asbjørn Andersen sagde i pausen mellem oplægget og generalforsamlingen, er det ikke noget, han forventer, at der bliver problemer med, da KL ikke kan lockoute sig til et resultat på området.

”Hvem skulle så passe de psykisk syge?”

Håndbog til politiske beslutninger

Helt i tråd med den ’flade’ struktur specialbestyrelsen arbejder med, var bestyrelsens beretning fordelt på de seks medlemmer, der har siddet i seneste generalforsamlingsperiode.

Thorsten Munksgaard fortalte om bestyrelsens arbejde med at få hevet tillidsdagsordenen ned på ’gulvet’. Formand Lisbeth Waidtløw fortalte om arbejdet med at implementere MED-strukturen.

”MED er fortsat vores smertensbarn. Vi har snakket meget om det i bestyrelsen. Nogen steder fungere det godt, andre mindre godt og andre igen slet ikke. Der vil vi fortsat arbejde på at klæde medlemmerne på til at arbejde med MED.

Per`Wibeck Nielsen fortalte om konferencen Working Poor, som bestyrelsen deltog i og som var skræmmende, fordi man indenfor de kommende år, må forvente at begrebet, som dækker over en gruppe mennesker, der er nødt til at have flere forskellige jobs – og mere end fuldtid, for blot at kunne klare de mest nødvendige udgifter – også finder vej til Danmark.

”Det var meget inspirerende, fordi det er vi simpelthen nødt til at gøre noget ved. Der fandt vi ud af, at hvis vi bliver bedre organiseret, så har vi muligheden for at danne et bolværk mod det. Så det vi har gjort er at udarbejde en håndbog,” sagde Per Wibeck Nielsen.

Han blev suppleret af Jesper Berring, der forklarede mere om håndbogen; at det er en ’ Håndbog til politiske beslutninger’ og at den handler om, hvordan der tages politiske beslutninger, hvem der sidder i Borgerrepræsentationen, af hvad man selv kan gøre for at påvirke processen.

”Det er et spor. Et andet er MEDarbejdet. Der skal vi have medlemmerne med på at få bragt egne initiativer på banen. Hvad kan man selv gøre? Aktivisme er den del af svaret.
Jeg ser frem til at vi skal gøre arbejdet videre med den, så den kan komme ud til medlemmerne, ” sagde han.

Lisbeth Waidtløw fortalte om samarbejdet med søsterorganisationerne i Sverige og Norge, og om de konferencer der hidtil har været arrangeret. Hidtil har de været holdt i LFS, sidste gang i foråret, hvor emnet var, hvordan København med Tillidsdagsordenen prøver at vriste sig ud af New Public Management-grebet. Hun fortalte, at hun ser frem til den næste konference, der kommer til at blive i Oslo.

Der er penge til aktiviteter

Formanden konstaterede, at der er penge til medlems-aktiviteter og at medlemmerne er velkomne til at komme med forslag til medlemsmøder. Men skal en fagforening stå for efteruddannelse af medlemmerne, eller er det i grunden arbejdsgiverens opgave, spurgte hun og gav selv svaret:

”Det har vi valgt at sige, at vi godt kan gøre for at trække nogle medlemmer ind, som vi ellers ikke ville have set,” sagde hun med henvisning til et arrangement om TEACCH og et om Low Arousal, som har været store successer.

Det var forsamlingen umiddelbart enig i.

”Jeg synes, at det har været gode initiativer, og det er da et dilemma om kurser i faglighed. Men jeg tænker, at det er berettiget fordi det bliver en modpol til New Public Management, at dyrke en faglighed, der ikke handler om at måle medlemmerne,” sagde Inger Inger Riis Laursen fra Socialcenter København.

Samarbejdet med lederne skal styrkes

Samarbejdet med lederne blev rundet i debatten om bestyrelsens beretning. Flere oplever at lederne bliver
trukket væk fra medarbejderne.

Derfor var også Ann Kristensen fra Jydeholmen meget interesseret i at få styrket samarbejdet for, at sikre de bedst mulige vilkår for arbejdet.

”I LFS har vi både ledere og gulvpersonale, og skal vi have det hele til at hænge sammen, så duer det ikke, hvis lederne og gulvpersonalet går fra hinanden. Jeg håber, at I arbejder
med, at vi skal arbejde med hinanden og ikke mod hinanden,” sagde hun.

Til det svarede LFS-formand Britt Petersen bekræftende, at MEDsamarbejdet er sat på dagsordenen til repræsentant-skabet.

”Vi skal bruge det, at vi er sammen i LFS, og vi skal diskutere, hvad er god ledelse. Lederne er ligeså
interesserede i det øgede ledelsesrum og i at optimere samarbejdet om borgeren. Vi prøver det af. Jeg tror på, at der kommer noget klogt ud af det,” sagde hun og henviste i øvrigt til, at ledersektionen har arbejdet med et bud på, hvad tillidsdagsordenen kommer til at betyde for ledelsesstrukturen.

”Vi har flere ledere der arbejder progressivt for, hvordan man kommer af med f.eks. akkreditering og de ting der stjæler jeres tid. De ved godt, at de ikke er i mål, men jeg synes, at de arbejder på det,” sagde Britt Petersen, der igen skubbede på for at få etableret et ordentlig lokalt samarbejde i MED.

Men at det kniber med tilliden rundt omkring, var ikke desto mindre tydelig. Det lod flere af de fremmødte forstå.

Fremtidens arbejde

Selvom der i forslaget til bestyrelsens fremtidige arbejde på alle de i beretningen nævnte punkter, løb formanden dem hurtigt igennem i stikordsform.

I forhold til Tillidsreform skulle arbejdet med at få den ned i gulvhøjde fortsættes. Medlemmerne skal klædes på til MED-systemet. Den omtalte håndbog skal afsluttes. Man
vil arbejde aktivistisk i forhold til OK15 og man vil arbejde mere aktivt for organisering på området, der dog skønnes at være et sted mellem 82 og 85 pct., hvilket er lig med ca. 2200 medlemmer på området. Det nordiske samarbejde skal fortsættes og der skal skabes flere medlemsrettede
aktiviteter.

Det var der stor enighed om, hvorfor bestyrelsens forslag blev vedtaget.

Otte nye i bestyrelsen

Efter en god debat om overenskomst 2015, tillidsreform, medlemsaktiviteter og meget andet blev det tid til
valgene. Her havde bestyrelsen ikke tænkt tanken, at så mange ville stille op, som der så rent faktisk gjorde. 27
var stemmeberettiget ved generalforsamlingen, men det var ikke blyanter og stemmesedler der kom i brug, da bestyrelsen ikke havde vedtaget et loft over, hvor mange medlemmer
bestyrelsen kunne have.

Hele otte stillede op, og i og med, at der intet loft var, kom alle der ville med i bestyrelsen.

”Det var rigtig positivt, at så mange stillede op til bestyrelsen, vi er nu 14 medlemmer. Det tager jeg også som udtryk for, at bestyrelsesarbejdet opfattes som vigtigt, interessant og med gode muligheder for indflydelse og bredt samarbejde. Det er også et udtryk for, at der findes stort engagement, faglig stolthed og mange gode kræfter på området. Det bliver spændende at komme i gang med samarbejdet i den nye bestyrelse – jeg glæder mig,” sagde
formand Lisbeth Waidtløw, der blev genvalgt til formands-posten.

”Jeg er en smule ærgerlig over, at specialområdet ikke fik fyldt alle pladser til repræsentantskabet – der er fem ledige pladser. Til gengæld er jeg sikker på, at den valgte delegation
nok skal udfylde rammerne på mødet,” siger hun.

Herunder finder du listen over de valgte på Specialbestyrelsens generalforsamling 2014.

Den nye Specialbestyrelse

Genvalgte
Formand: Lisbeth Waidtløw
Kasserer: Jane Skou (Center Paletten - også valgt til HB)
Per Wibeck Nielsen (Center Campo - også valgt til HB)
Virginia Wilson (TR/Center for Børn med Handicap)
Jesper Berring (TR/Center for Multiple Funktionsnedsættelser)
Torsten Munksgaard (TR/Spanager)

Nyvalgte
Lars-Holger Rasted (TR/Center Nordvest)
Troels Petersen (TR/Center Campo)
Katja Cecilie Rothaus Sørensen (TR/Børnefamiliecenter København)
Niels Kondrup Bergenholz (TR/Rådgivningscenter København)
Christa Hauser (TR/Center for Selvstændige Boformer)
Rikke Hedegaard (TR/Center for Selvstændige Boformer)
Sakse Ravnskov Andersen (Center Ringbo)
Natacha Bendezu (TR/Center Ringbo)

Sociale medier

 

Relaterede sider:

LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø

Cvr: 32848516
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk

Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening
med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/9714 Loadtid: 0.045 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16          Tlf: 3544 4546               Cvr: 32848516
2100 København Ø                E-mail: lfs@lfs.dk          Ean: 5790002131097
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
 
 
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/9714 Loadtid: 0.045 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk
Cvr: 32848516
Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/9714 Loadtid: 0.045 sek.
Download logo