LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger

Genveje

LFS-logo Log ind / Mit LFS Tillidsvalgt Løn LFS Nyt
Vilkår/privatliv Kontakt os Meld dig ind

Linklinje

  • Forside
  • LFS
  • Bestyrelser, sektioner, udvalg
  • De 3 ledersektioner i LFS
  • Almenområdets ledersektion
  • Generalforsamling 2014
  • Mundtlig beretning
 

Sidemenu

  • Nyvalgt Almen Ledersektionsbestyrelse
     
  • Referat fra generalforsamlingen 22.5.2014
     
  • Mundtlig beretning
     
  • Fremtidigt arbejde
     
19.6.2014  | Almen  
  
 

Almen Ledersektionsbestyrelses mundtlige beretning 2013-2014

Jeg står her som konstitueret formand, som jeg har været siden december 2013, da Katja, den daværende formand valgte at tage orlov. I har fået Katjas statusoplæg fra årsmødet maj 2013 udleveret og det vil jeg derfor ikke komme ind på, men i stedet fokusere beretningen på det seneste år.

Ledersektionsbestyrelsen har siden maj 2013 haft fokus på følgende:

Klyngestrukturen - vi har afholdt ledermedlemsmøde den 17. september 2013 med overskriften ”myter og fakta om klyngestrukturen”.

Der var lagt op til et debatmøde, hvor bestyrelsen kunne få input til det videre arbejde. Vi ønskede i bestyrelsen, op til den forventede evaluering af klyngestrukturen, at få ledersynspunkter og de gode erfaringer fra klyngestrukturen frem. Vi stillede derfor som oplæg en række spørgsmål, og på mødet var deltagerne delt op i grupper, der kom med input til bestyrelsen.

Vi har efterfølgende været i dialog med forvaltningen omkring evaluering af klynger og sendt materialet fra mødet til direktionen. Det har blandt andet har været brugt på et møde mellem klyngeledere og direktionen, hvilket har fremgået i mødeindkaldelsen via ugepakken. Hvidbogen har endvidere været omdrejningspunktet for de diskussioner der er.

Administrationsplanen

Vi har løbende fået medlemshenvendelser omkring administrationsplanen, som vi har behandlet i bestyrelsen og viderebragt til direktionen. Og vi har fastholdt fokus på sammenhæng imellem hvidbog og administrationsplanen

Udpegning

Udpegning af ledere til diverse udvalg i BUF regi, - hvordan repræsenterer vi hinanden - og hvordan inddrages den viden og erfaring vi får i de respektive arbejdsgrupper?

Bestyrelsen har ikke en formel formuleret en udpegningsmodel, men har været i fuld gang ud fra følgende strategi:

Udpegning fra lederbestyrelsen sker, hvor der er behov for at tale på ledergruppens vegne i forhold til medindflydelse og ansættelsesforhold. Eksempelvis Hoved-MED, en gruppe om ”evaluering af klyngestrukturen”, lederens lønforhold, arbejdstidsforhold for ledere, trivselsundersøgelse for lederne eller som nuværende kompetenceudvikling for ledere.

Altså udvalg / grupper der beskæftiger sig med forhold der er afgørende for lederens ansættelsesforhold. Det er ikke ledersektionens opgave at udpege til diverse sparrings- og forberedelsesgrupper. Vi mener dog at for at vi bedst muligt kan skabe sammenhæng og bruge hinanden optimalt, at man oplyser formanden/bestyrelsen, hvis man er udpeget til et udvalg.

Kompetenceudvikling for de pædagogiske ledere

Vi har holdt møde mellem forvaltningen og bestyrelsen den 3.4.2014, som var kommet i stand på baggrund af ønske fra bestyrelsen om at tale om kompetenceudvikling for pædagogiske ledere.
Vi oplyste også om dette via vores nyhedsbrev, hvor vi opfordrede til input og tanker.

På mødet blev der fremsat følgende ønsker:

- Grundlæggende kurser om personaleledelse, motivation, forandringsledelse, implementering mv. (en vifte af kurser, paddehat på BUF akademi), så der er et kontinuerligt udbud af kurser, som man kan melde sig til - kurserne kører, når der er nok tilmeldte. Medfinansiering.

- Konference for PL'ere, bydækkende, hvor direktionen deltager, ser, anerkender og skaber motivation

- Pædagogisk tænketank, et sted hvor man kan være proaktiv. Fx hvordan ledes de grupper vi skal tale til, i stedet for at skulle løse et opstået problem. Se på erfaringer fra andre sektorer. Komme på forkant...

Det blev på mødet aftalt at der nedsættes en tænketank om kompetenceudvikling for pædagogiske ledere.

Formålet med tænketanken er, at nytænke og målrette kompetenceudviklingen for pædagogiske ledere, så kompetenceudviklingen afspejler kommunens krav og forventninger til de pædagogiske ledere og gearer dem til at honorere fremtidens krav og forventninger til dagtilbudsområdet.

Tænketanken skal munde ud i konkrete kompetenceudviklingsaktiviteter.
Udpegning til tænketanken har fulgt vores udpegningsstrategi.

Leder TR

På generalforsamlingen for almen Ledersektionen i maj 2012 blev det besluttet at ledersektionsbestyrelsen skulle iværksætte en afklaringsproces blandt lederne, om hvorvidt lederne ønsker at benytte sig af overenskomstretten til at vælge en ledertillidsrepræsentant/leder-TR for almen lederne jf. ”Overenskomst for pædagogisk uddannet personale ansat i lederstillinger i kommuner”.

På årsmødet i ledersektionen den 23. maj 2013 var emnet et tema og der blev fremlagt hvad vi i ledersektionen havde undersøgt hos leder TR i BUPL i Århus.

Ledersektionsbestyrelsen udarbejdede efterfølgende et skriftligt oplæg som blev sendt til almen ledersektions medlemmer med faktuelle oplysninger og erfaringer om leder-TR i BUPL Århus.

Vi opfordrede i det skriftlige oplæg til at, såfremt I forud for vores ordinære generalforsamling i maj 2014 måtte ønske et ledermedlemsmøde for at debattere dette oplæg og valg af leder-TR, - så skulle I sende en mail.

Der var blot et medlem som meldte tilbage om et sådant ønske, hvilket vi mente var for lidt til at arrangere et medlemsmøde og vi har på baggrund af heraf vurderet at der ikke er ønske om en leder TR.

Og på baggrund af de oplysninger vi har fra Århus mener vi i bestyrelsen, at de opgaver leder-TR varetager i Århus allerede i dag dækkes og varetages i LFS regi, gennem ledersektionen og de ansattes faglige sekretærer i LFS. Og vi tror ikke, at et valg af én leder-TR vil løse de udfordringer/problemer vi står overfor, som den mangfoldige gruppe af ledere vi er.

Vi mener, at vi i fællesskab skal styrke Almen ledersektions formands position og styrke samarbejdet med de øvrige 2 ledersektioner i LFS, LFS Hovedbestyrelse, Almen bestyrelsen og LFS forretningsudvalg.

Samarbejde med almenbestyrelsen

Vi har indgået en samarbejdsaftale med LFS almen bestyrelse, som er at finde på LFS hjemmeside. Den har medført, at vi har jævnlig kontakt og samarbejde med almen bestyrelsen og som helt konkret har udmundet sig i bl.a. fællesmedlemsmøder, såsom mødet med vores nye borgmester Pia Allerslev og mødet om den moderne institutions leder.

Vi har været repræsenteret i arbejdsmarkedespolitisk udvalg i LFS via Fransiska

Emnerne der har været drøftet er bl.a. jobrotation - som er godt igang.
Samarbejdet omkring sygemeldte i københavns kommune
Ansættelseskonsekvenser i kbh grundet folkeskolereformen

Vi har haft et aktivt medlem i LFS’s hovedbestyrelsen, via Poul

Vi har et medlem i hovedMED, via Pia

Og vi har i bestyrelsen løbende haft fokus på implementering af MED-strukturen.

Vi har afholdt et ledermedlemsmøde i juni 2013 i samarbejde med de øvrige to ledersektioner i LFS med emnet "Tillidsbaseret" ledelse.

Vi har været med-bidragende til medlemsarrangementet "Kend din kerneopgave" for alle trio-ér.

Vi har deltaget i FOA´s lederseminar - som vi stærkt kan anbefale og opfordrer alle til at deltage i fremover.

Vi har som bestyrelse for første gang arbejdet udfra den sidst vedtagne model, 4 klyngeledere og 4 pædagogiske ledere. Og da vi blev valgt ind, havde klyngestrukturen eksisteret i lidt over et år, og vi har selvfølgelig skulle bruge tid på at skulle finde vores roller både i de nye ledelsestitler og i bestyrelsen, da vi også var et par helt nye bestyrelsesmedlemmer, som var valgt ind.

Vi har i det sidste årstid uddeligeret fokusområder og emner imellem os i bestyrelsen, som vi hverisær har haft ansvar for at varetage. Det har vi også meldt ud via vores nyhedsbrev, så der blev skabt en synlighed og gennemsigtighed for alle.

Vi har også opfordret til input og en tæt medlemsdialog via vores nyhedsbreve, da bestyrelsesarbejdet er et frivilligt arbejde, hvor vi har mulighed for at skabe indflydelse. Og vi mener, vi alle har et ansvar for at varetage denne intresse på en konstruktiv og saglig måde.

Kathrina Dauscha
Konstitueret formand almen ledersektion LFS
Fra december 2013 – til maj 2014.

Sociale medier

 

Relaterede sider:

LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø

Cvr: 32848516
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk

Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening
med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/9520 Loadtid: 0.042 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16          Tlf: 3544 4546               Cvr: 32848516
2100 København Ø                E-mail: lfs@lfs.dk          Ean: 5790002131097
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
 
 
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/9520 Loadtid: 0.042 sek.
Download logo
LFS-logo-hvid
LFS, Landsforeningen for Socialpædagoger
Rosenvængets Allé 16
2100 København Ø
Tlf: 3544 4546
E-mail: lfs@lfs.dk
Cvr: 32848516
Ean: 5790002131097
 
English name: The National Organization of Social Education (LFS)
LFS er hovedstadens største pædagogiske fagforening med mere end 11.000 medlemmer, og er landets eneste enhedspædagogiske fagforening. Læs mere
© Copyright 2016 - LFS
Indholdet må ikke gengives eller frames uden tilladelse. Links til sider er altid tilladt.
Sidens adresse: https://www.lfs.dk/9520 Loadtid: 0.042 sek.
Download logo