Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Referat af ordinært bestyrelsesmøde 7. februar 2014
Tilstede: Thomas Enghausen, Iben Andersen, Ulla Børgesen, Stinna Reuter Hall, Kirsten Løth, Tina Malene Hansen, Karen Ribergaard, Martine Wellm, Jette Olsen, Gitte Guldberg, Ronnie Ramm, Brian Engsig, Dorte Sørensen, Palle Anderson.
Afbud: Lars Ammonsen, Connie Nielsen, Søren Beha, Bimala Grove Møller, Annette Mortensen.
Fraværende: Karina Christensen, Nicki Jensen, David Schønning, Kristina Vasseux, Martin K.A. Rasmussen.
Dagsorden
1) Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde 13.1.14 samt godkendelse af dagsorden.
Referat fra d. 13.1.14 er godkendt med flg. bemærkninger:
• Pkt. 6C – det er ikke sikkert hvornår MED træder i kraft for de bemandede legepladser.
• Opfølgning på pkt. 9 vedr. medlemsmøde, arrangeret i fællesskab med almenledersektionen, med Pia Allerslev.
Thomas har skrevet en invitation til Pia Allerslev, som blev omdelt på mødet.
Dagsorden for 7.2.14 er godkendt.
• Britt kommer kl. 13 og giver en status på skolereform mm.
• Der er lavet aftale med Inklusionspædagog Helle Bjerregård (Rødkildeskole), som deltager på det næste bestyrelsesmøde d. 13.3.14.
2) Økonomisk råbalance
v/Thomas, som gennemgik budget og bilag.
Fremtidige udgifter: Medlemsmøde m. Trine Ankerstjerne d. 14.5.2014 om pædagogers rolle i den nye skolereform. (kr. 14.000)
3) Skolereformen, status på implementering i København og Frederiksberg kommune
København:
Britt orienterer om status på forhandlingerne vedr. arbejdstidsaftalerne. Økonomiudvalget diskuterer blandt andet ”hvid tid”, herunder vinterafspadsering. Britts modeller er en del anderledes en det KL fremlagde.
Der er mandat til at lave 2 sæt arbejdstidsregler:
1. Et for dem som udelukkende er ansat på skoler (f.eks. inklusionspædagoger, skolepædagoger etc.)
2. Et for 0-11 års området – både hele- og kombinationsstillinger (BUF vil gerne om man kan få ungdomsområdet med i de samme arbejdstidsaftaler). Det sidste kræver at BUF er villige til at overlade forhandlingskompetence vedr. arbejdstid hos lederne (KL/Klub).
(Se oplæg fra stormøde i Nørrebrohallen, sidste side på www.lfs.dk/9044)
I LFS er der nedsat en arbejdsgruppe: Britt Petersen, Thomas Enghausen, Tina Malene Hansen, Jannike Andersen og Anne Brenøe. Forhandlergruppen består af Britt og Jannike, med Tina Malene på ”sidelinjen” som observatør.
Der er planlagt forhandlinger d. 20.2.14 og d. 25.2.14, derfor er bestyrelsen indkaldt til ekstraordinært bestyrelsesmøde d. 26.2.14, hvor Britt kan fremlægge forhandlingsresultatet for bestyrelsen.
Brian spørger ind til hvad man stiller op med studerende i forhold til vinterafspadsering - Tina noterer det til arbejdsgruppen.
Referat af stormødet i Nørrebrohallen 22.1.14.
Plancher herfra kan ses på www.lfs.dk/9044.
Mødet startede med at Britt gennemgik konsekvenserne af skolereformen og sluttede af med at gennemgå de indledende tanker om et nyt sæt arbejdstidsregler.
Referat af medlemsmøde for pædagogmedhjælpere på selvejende institutioner i København uden lokal valgte LFS tillidsrepræsentanter. Materialer til dette møde kan læses på www.lfs.dk/9134.
På mødet var der en bekymring for om processen er foregået efter planen. Efter mødet kontaktede LFS forvaltningen/områdecheferne, som straks sendte en mail til alle selvejede med et pålæg at følge processen for personaletilpasning og at den gælder for alt pædagogisk personale (både pædagoger og pædagogmedhjælpere).
Frederiksberg:
Forhandlinger: Referencegruppen Frederiksberg har haft flg. punkter på dagsordenen:
Efteruddannelse, 1100 personer, linjefag, pædagogisk personale.
Hvad kræves der af pædagoger, lærer og ledere (man havde ikke medtaget pædagogmedhjælpere).
Man talte om behovet for efteruddannelse (ca. 1100 pædagoger og lærere). LFS undrede sig over at medhjælperne ikke er med i overvejelserne i forhold til efter- og videreuddannelse og gjorde forvaltningen opmærksom på, at medhjælpere også skulle inddrages.
Øvrige kommuner:
Thomas beretter om Hjørring Kommunes beslutning om at lukke alle fritidstilbud!
Flere kommuner, herunder bl.a. København og Lyngby/Tårbæk, har lavet værnsbestemmelser.
Andet vedr. skolereformen:
Ronni minder os om, at vi på det seneste bestyrelsesmøde havde en diskussion af at vi som bestyrelse fortsat skal holde fast i at gøre opmærksom på at vi er stærkt utilfredse med skolereformen og dens konsekvenser.
Ledernes arbejdsmiljø (især dem der skal samarbejde tæt med skolelederne) kommer under pres i forbindelse med skolereformen.
Kirsten foreslår et medlemsmøde med Søren Gundelach og John Andersen, om ”moderne daginstitutionsledere” i samarbejde med Almen ledersektionen. Thomas tager kontakt til almen ledersektions bestyrelsen herom.
4) Kontakt til nye politisk udvalg i relevante kommuner:
På HB mødet d. 20.1.14 tog HB de nye politiske udvalg i Kommunerne til efterretning, her under København og Frederiksberg.
Fra FU kom der en opfordring til, at også områdebestyrelserne tog kontakt til relevante politiske udvalg.
For Almenbestyrelsen vil det være henholdsvis Børne- og Ungdomsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget i København og i Frederiksberg Kommune vil det være henholdsvis Børneudvalget samt Undervisningsudvalget.
Forslag til beslutning: Det foreslås at ovenstående arbejde sættes i værk og at områdeformanden løser opgaven på vegne af Almenbestyrelsen.
Thomas har skrevet et udkast til en henvendelse til BUU og TMU – øvelsen bliver at undgå at komme i karambolage i snitfladen mellem almenbestyrelsen og FU – vedtaget (Brevet er vedhæftet indkaldelsen til næste bestyrelsesmøde).
Frederiksberg:
Aftale er i hus med enhedslisten fra Børne- og Ungeområdet, øvrige partier har ikke svaret på henvendelse.
5) HB-møde
Der er pt. ikke nogen dagsorden til HB-mødet d. 17.2.14. (HB-mødet blev aflyst).
Referat fra sidste møde er udsendt d. 21.1.14.
• Medlemstallet er stærkt opadgående (d.d. 10.930), det er især elever der melder sig ind.
Samtidig er der en del selvejende som går med overvejelser om at blive kommunale.
• I forhold til de ledige lokaler på 3. sal har der været to ejendomsformidlere til møde og den ene af den af dem mener at have mulige lejere.
6) Nyt fra Almenområdet:
• Nyt fra København.
KFF’s henvendelse til økonomiforvaltningen i Københavns Kommune medfører 50 mio. mindre i tværgående besparelser i 2015 budgettet.
Møde arrangeret af KFF for organisationer, hvor organisationerne er inviteret og der er oplæg om regnskab 2013 og budget 2015.
Børnetallet for 0-2 årige er faldende, skolereformen er dyr for kommunen, ændring i befolkningssammensætning i København, hvilket betyder at bloktilskuddet fra staten er København er faldende.
I har fået udsendt Københavns kommune budget og regnskab. Der er mange tal, men for vores vedkomne er det primært en faldende børnetal (0-2 årige) samt folkeskolereformen som er de store budgetposter.
Derudover er der tendens til ændringen i befolkningssammensætningen, der betyder, at Københavns andel af bloktilskud falder. Færre udviklingshæmmede, færre socialt udsatte og en befolkning med uddannelser i stedet.
70 mio. i overskud på BUU området primært fra klyngerne – får effektiviseringskonsekvenser da det fremstår som ”for mange penge”.
KFF indkalder til TR-møde d. 8.4.2014 i Rådhushallen om Tillidsdagsordenen (tidspunkt er endnu ukendt).
Kodeks for tillid blev vedtaget på HSU, men det viser sig nu at de enkelte forvaltninger tolker dem og så skriver deres eget ”kodeks” (I SOF er der ex. ”kun” tillidsdagsorden på ledelsesniveau).
KFF har kr. 700.000 som de respektive forvaltninger kan søge til arrangementer som vedr. tillidsdagsorden.
Referat fra sparringsgruppe vedr. indkøbsordninger:
Iben er trådt ind i afbureaukratiseringsgruppen i stedet for Kirsten Løth. Der har været møde i sparringsgruppen vedr. indkøbsordninger/netbutik. Det går lidt trægt med at få institutionerne til at benytte sig af bl.a. netbutikken og de øvrige indkøbsordninger.
Det kan ende med at blive dyrt for BUF og Københavns Kommune, da leverandørerne forventer indkøb for et aftalt beløb, hvis det ikke opfyldes kan de lægge sag an mod kommunen.
Der arbejdes på at gøre adgangen til og brugen af netbutikken mere brugervenlig samtidig med at der gøres meget for at sikre et højt informationsniveau.
Både Kirsten og Brian kunne fortælle om utallige udfordringer og problemer i forhold til både netbutik og øvrige indkøbsordninger. Det blev aftalt at de skulle skrive om deres oplevelser og maile dem til Iben (ibea@foa.dk).
Alle andre medlemmer af almenbestyrelsen opfordres ligeledes til at skrive til Iben, hvis de oplever problemer med ordningerne.
• Nyt fra Frederiksberg Kommune.
Klubberne på Frederiksberg er pt. i risiko for at overgå fra klubstatus til SFO 2/3 og dermed blive en del af skolen.
LFS har ikke medlemmer på de pågældende arbejdspladser.
SFO1 = 0–3 kl. (Frit/KKFO)
SFO 2 = 4–7 kl. (Juniorklub)
SFO 3 = 7–kl. (klub)
(I skrivende stund har Frederiksberg Kommune netop stemt klubberne ind under skoleledelsen, 25-2-2014)
• Nyt fra de bemandede legepladser.
Der har været afholdt faggruppe møde og d. 6. maj er der årsmøde for legepladsansatte i LFS.
Der er indsendt forhandlingsoplæg vedr. arbejdstidsregler for legepladsområdet.
• Nyt fra almenbestyrelsens medlemmer til bestyrelsen.
• Der arbejdes med medlemsmøde med Pia Allerslev, arrangeret af Almenbestyrelsen og Almen Ledersektionen. Thomas er tovholder. (Henvendelse til Pia Allerslev blev omdelt på bestyrelsesmødet)
• Onsdag d. 14. maj er der arrangeret fyraftensmøde med Trine Ankerstjerne om skolereformens konsekvenser for det fritidspædagogiske område, herunder, hvordan et attraktivt fritidsliv for byens børn og unge fortsat kan leve under den nye fremtid. Mere information senere.
• Almenbestyrelsen beslutter at der skal planlægges en række møder i løbet af foråret, hvor emnet er pædagogens rolle i folkeskolen.
Tina Malene foreslår Søs Beyer og Pernille Hvid
• Nyt fra Faggruppeudvalgene.
7) Inklusion på almenområdet
På bestyrelsesmødet i marts kommer inklusionspædagog Helle Bjerregaard (Rødkilde Skole) og holder et oplæg om inklusion.
Bestyrelsen besluttede at det kunne være en idé at tage fat i FOA’s pædagogiske sektor og foreslå en fælles konferencedag om inklusion i dagtilbud.
Thomas kontakter sektorformand Jacob Sølvhøj og hører om det er noget de vil være med til.
8) Faggruppelandsmøde FOA 2014
Almenbestyrelsen 4 deltagere på Faggruppelandsmødet skal arbejde med forslag til fremtidigt arbejde og planlægge medlemsmøder for resten af 2014, hvis der er flere ideer til hvad der skal arbejdes med på faggruppelandsmødet kan man sende en mail til Thomas (then@foa.dk).
Der er givet ok fra FOA til, at faggruppen deltager i fælles oplæg med Anders Seneca på landsmødet.
9) Status på vedtaget Fremtidigt Arbejde 2012-2014
Fast punkt jf. beslutning – intet nyt.
10) Eventuelt
• Der er konference på DPU. Se flg. link:
http://edu.au.dk/aktuelt/arrangement/artikel/kampen-om-daginstitutionen/
Der er ansøgningsfrit d. 25.02.14. Prisen er kr. 250 inkl. bogen. Alle bestyrelsesmedlemmer kan tilmelde sig og får refunderet deltagergebyret.
• Gitte spørger ind til, hvordan vi forholder os til Concrit i år. (HB beslutning om støtte til Palæstina maraton i stedet for Concrit).
• Tina Malene har fået henvendelser fra tjenestemænd, som ikke kan se deres pensions depot, hun har bragt problematikken ind i PENSAM.
Der er også rejst en problematik vedr. PENSAM’s udsending af informationsmaterialer, der er modstand mod brugen af e-boks (fordi PENSAM gerne vil sende ud pr. post, så de kan medsende reklamer for bank og forsikring).
Referent
Iben Andersen