Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Åbent brev til politikerne i Børne- og Ungdomsudvalget
22.8.2007
Tillidsrepræsentanterne fra de kommunale institutioner, som er direkte berørt af strukturforandringerne i Københavns Kommune afholdt mandag den 20. august 2007 møde, udtaler:
Vi vil med denne udtalelse gøre opmærksom på at vi som tillidsrepræsentanter oplever frustration, ikke blot hos vores kollegaer, men også i forhold til vores egen rolle som tillidsrepræsentant.
Vi vil gøre det klart at for os er forandringsprocesser en naturlig del af vores arbejde.
Vi er bevidste om vores rolle i sådan en proces, men ser den politiske beslutning som svær, da vi oplever kollegaer som er mættet af nye centralt besluttede tiltag. Som medarbejdere når vi ikke at se hvad der virker, før der er fundet på nyt.
De sidste 4 år i Københavns Kommune har været præget af mange forandringer og tiltag på daginstitutionsområdet. Der er mange nye tiltag som ikke er implementeret i vores arbejde endnu, eller som først nu er ved at blive det.
Det har været hårdt for mange ansatte i de berørte institutioner at komme tilbage efter sommerferien med gejsten til at gå i gang med arbejdet og så opleve at der over en nat kommer et forlig med sammenlægninger og lukninger af daginstitutioner, samt besparelser.
I forhold til København kommunes mål om at nedbringe sygefraværet, ser vi dette forslag som et yderligere pres på såvel det psykiske som fysiske arbejdsmiljø i de berørte institutioner. Som tillidsrepræsentanter ser vi med bekymring på vores arbejdsmiljø.
Tillidsrepræsentanternes kritik går på følgende:
Alle tillidsrepræsentanter som var til stede på mødet forholdt sig undrende over for den fremgangsmåde og metode som kommunen har anvendt.
Stik imod København Kommunes eget værdigrundlag; hvor respekt, ligeværdighed, dialog og tillid er nøgleordene. Der var enighed om, at vi finder tilgangen udemokratisk.
Hvor er inddragelsen og informationer til medarbejderne forud for det politiske forlig?
Mangel på overnævnte skaber:
* utryghed i ansættelsen
* manglende arbejdsro
* usikkerhed overfor den forestående proces
Københavns Kommune har understreget vigtigheden af kommunikation i forhold til forandringsprocesser.
Vi forventer som dagligdagens eksperter at blive inddraget og hørt i denne langstrakte strukturforandringsproces.
Det vil få betydning for processens videre positive forløb.
På vegne af tillidsrepræsentanter fra de arbejdspladser som er berørt af sammenlægninger eller lukning
For yderligere information
Tina Malene Hansen, fællestillidsrepræsentant LFS, tlf:3078 5106
Annette Mortensen, fællestillidsrepræsentant LFS, tlf:3094 8135