Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Artikel publiceret på www.arbejderen.dk 19.9.2007
De svageste skal skære mest
Den mest massive nedskæring i budgetforslag 2008 rammer de handicappede og udviklingshæmmede
104 millioner kroner i nedskæringer på det sociale område, og deraf 50 millioner på handicappede og udviklingshæmmede. Det er udspillet til Budget 2008 fra S, SF og R i Københavns Borgerrepræsentation.
På handicapområdet betyder det blandt andet længere ventelister på et sted at bo, dårligere efteruddannelse af personalet og mindre tid til omsorg og aktiviteter. Samtidig stiger antallet af handicappede i byen.
- Grænsen er ved at blive nået, hvis den ikke allerede er nået, siger Steen Stavngaard, formand for den københavnske afdeling af LEV, organisationen for pårørende til udviklingshæmmede, til Arbejderen.
- Efter at tv lavede skjulte optagelser fra et bosted i foråret, hvor det ene ligger i København, kom der fokus på området og blev afsat et par millioner til at forbedre bostederne. De penge kommer samtidig med besparelserne, og mange bosteder er allerede skåret helt ind til benet. Det er et skridt frem og to tilbage, siger han.
Antallet af hænder svinder, fordi der skæres i vikarkontoen og helt fjernes timer svarende til mere end 50 fuldtidsstillinger.
- Det sociale område er i mange år blevet udsultet med stigende grønthøsterbesparelser, og det er umuligt at finde penge nogen steder længere. Derfor vil de generelle besparelser på lønbudgettet gøre rigtig ondt, fortæller Ulla Baggesgaard til Arbejderen. Hun er næstformand i LFS, der organiserer pædagoger og omsorgsmedhjælpere på området.
- De steder, hvor det rammer hårdt, må personalet spørge sig selv, om de kan stå inde for det arbejde, de laver. Allerede i dag melder folk sig stress-syge, og når der bliver skåret i antallet af medarbejdere, bliver det kun værre, siger hun.
- Ingen i Borgerrepræsentationen vil diskutere det sociale område. De svageste har ikke samme mulighed for at komme til orde som dem på børne- og ungdomsområdet. Der er ikke lige så meget ballade, konstaterer Ulla Baggesgaard.