4.9. 2007
Aftale mellem LFS og BUF vedr. Jobbank i forbindelse med strukturtilpasninger mv.
Formål
Etablering af en Jobbank har til formål i videst muligt omfang at undgå opsigelse af ansatte i tilfælde, hvor stillinger inddrages/ nedlægges som følge af strukturtilpasningen
Jobbanken administreres af Center for Ressourcestyring, Personalekontoret i samarbejde med forvaltningens 8 distriktskontorer.
Hvem er omfattet af Jobbanken?
Jobbanken gælder for fast ansatte ved kommunale institutioner i Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Personer i tidsbegrænsede ansættelser, f.eks. vikariater, er som hovedregel ikke omfattet af forvaltningens Jobbank.
Tilmelding til Jobbank
Tilmelding skal ske via distrikterne på et særligt skema som er udarbejdet af og sendes udfyldt til Center for Ressourcestyring, Personalekontoret.
Oplysninger om personalegruppe(r) optaget i Jobbanken gøres herefter tilgængelige på forvaltningens intranet, Center for Ressourcestyring, Personalekontoret, som også løbende opdaterer oplysningerne på intranettet.
Annoncerings-/ansættelsesstop
Ved tilmelding af personer til Jobbanken indføres som hovedregel midlertidigt annoncerings-/ansættelsesstop i forvaltningen for den/de omhandlede personalegruppe(r). Ansættelsesstop træder i kraft, ved personalekategoriens offentliggørelse på forvaltningens intranet under "Jobbank". Alle ledige stillinger, der herefter ønskes besat med den/de pågældende personalegruppe(r), skal herefter ske ved først at undersøge forvaltningens intranet for mulige kandidater.
Tilbud om anden ansættelse
Når det enkelte distrikt eller arbejdsplads modtager oplysning om eller bliver bekendt med en ledig stilling, sammenholdes de konkrete oplysninger om den ledige stilling med de foreliggende oplysninger på forvaltningens intranet om de stillingskategori(er) for personer, der er tilmeldt Jobbanken.
Såfremt en ledig stilling matcher oplysninger om stillingskategori(er) i Jobbanken på forvaltningens intranet, kontaktes Center for Ressourcestyring, Personalekontoret med henblik på at modtage kopi af Jobbankskemaet til den institution, der ønsker stillingen besat.
En institution, der har fået tilsendt Jobbanksskema for en person skal indkalde den pågældende til samtale efter nedsættelse af et ansættelsesudvalg. Overtallige ledere omplaceres på baggrund af B&U-chefens indstilling til Direktionen.
Såfremt intet taler væsentligt imod, vil den pågældende person skulle tilbydes ansættelse i den ledige stilling. Der skal således være væsentlige grunde til ikke at tilbyde kandidaten stillingen.
For at Jobbanken kan virke optimalt, påhviler det den ansvarlige leder af en institution/distriktet (ved lederstillinger) snarest at orientere Center for Ressourcestyring, Personalekontoret om samtaleforløbet og udfaldet af dette.
Den centrale forvaltning kan i helt specielle tilfælde underkende en decentral beslutning (ledelsesretten).
I det omfang forholdene tillader det, vil nyansættelse (omplacering) ske på tilsvarende vilkår som under hidtidig ansættelse, eksempelvis ugentlig arbejdstid og arbejdstidens beliggenhed i døgnet. Der kan i konkrete situationer indgå andre særlige hensyn, f.eks. bopælsforhold.
Medarbejdere tilmeldt Jobbanken fortsætter normalt beskæftigelsen ved den hidtidige institution indtil ny ansættelse er etableret, eller der evt. har fundet opsigelse sted og indtil opsigelsesperioden udløber.
Personer tilmeldt Jobbanken forventes at være villige til at påtage sig midlertidig beskæftigelse ved en anden institution, indtil evt. fast stilling kan tilvejebringes.
Rettigheder i ny stilling
Ved ansættelse i ny stilling via Jobbanken bevares samtlige de i den hidtidige stilling opnåede ansættelsesrettigheder i relation til
• opsigelsesanciennitet
• anciennitet i relation til fratrædelsesgodtgørelse (funktionærlovens § 2 A)
• Ret til ferie med løn.
Hidtil oppebåret grundløn og centralt overenskomstaftalt kvalifikationsløn bevares. Særlig aftalt funktions og kvalifikationsløn vil kunne opsiges med mulighed for genforhandling ved ansættelse på ny institution i forvaltningen.
Lønforhold for ledelsespersonale (ledere, souschefer og afdelingsledere) aftales konkret.
Afslag på jobtilbud og manglende jobtilbud
Hvis en medarbejder ikke finder, at et tilbud om anden ansættelse via Jobbanken med rimelighed kan siges at være passende, vil Børne- og Ungdomsforvaltningen normalt søge at fremkomme med yderligere ét tilbud. Personalekontoret vurderer under hensyntagen til medarbejderens argumenter, hvorvidt medarbejderen afslag kan anses for rimeligt velbegrundet.
Hvis medarbejderen afviser et nyt tilbud, og Personalekontoret ikke finder medarbejderens afvisning af det nye tilbud velbegrundet, vil medarbejderen normalt udgå af Jobbanken og blive indledt opsigelse jfr. overenskomsten, såfremt dette ikke allerede er sket.
Hvis en medarbejder afslår at deltage i ansættelsessamtalen, vil opsigelse indledes.
Såfremt der ikke er tale om en reel samtale (kandidaten/ansættelsesudvalget nægter at deltage sagligt eller lignende) skal dette straks meddeles Personalekontoret, som kontakter den forhandlingsberettigede organisation.
Såfremt en medarbejder tilmeldt Jobbanken har været indkaldt til ansættelsessamtale, men ikke er blevet tilbudt stillingen, betragtes dette ikke som et tilbud.
Inden opsigelse finder sted, skal den for medarbejderen forhandlingsberettigede personaleorganisation orienteres.
Opsigelse vil ske med det for den enkelte medarbejder gældende opsigelsesvarsel.
Frigørelse
Medarbejdere tilmeldt Jobbanken vil kunne søge sig frigjort fra nuværende ansættelse med forkortet varsel efter nærmere aftale.
Det henstilles, at der mellem den nye institution og den hidtidige institution indgås aftale om fratræden/tiltræden, der tilgodeser begge institutioners behov for arbejdskraften.
Ikrafttrædelse
Nærværende bestemmelser er aftalt mellem de forhandlingsberettigede parter LFS og BUF, Personale
Aftalen kan løbende ændres ved enighed, eller opsiges med 3 mdr. ´s varsel til udgangen af en måned.
Aftalen skal genforhandles senest op til Budgetforhandlingerne for 2011.
Britt Petersen, LFS
Elin Hausle Ebbensen, BUF