Teksten kan være relevant, f.eks. når der henvises til gamle overenskomster
Referat – HB-møde 15. juni 2015
Til stede: Britt Petersen, Jan Hoby (fra kl. 10.25), Pia Ludvigsen, Claus Reffstrup, Olaf Christensen, Martina Wellm, Thomas Enghausen, Kirsten Løth, Brian Engsig, Ulla Børgesen, Majbritt Kronbøl, Anne Angelsø, Jette Christiansen, Lisbeth Waidtløw, Per Wibeck Nielsen og Gitte Thøgersen.
Afbud: Helle Haslund, Tina Malene Hansen, Katja Cecilie Sørensen, Magdi Engelstoft, June Andreasen, Pia Bah, Annette Mortensen, Nicki Lykke Jensen, Elisabeth Thynov, Jane Skou, Søren Lisberg, Birgit Jørgensen og Katrine Aagaard.
Næste møde: Den 17. august 2015
Ad 1. Formalia
Referatet fra det ordinære hovedbestyrelsesmøde den 18. maj 2015 blev godkendt.
Ad 2. Status på medlemstallet
Medlemstallet er stadig stigende og månedens officielle medlemstal er 11. 249.
Britt Petersen orienterede om at der er indført ansættelsesstop på alle lederstillinger i BUF og at det også indføres på alle øvrige stillinger på fritidsområdet pr. 1. august 2015.
Vi skal derfor forberede os på, at der er risiko for en stagnation eller et fald i medlemstallet fremadrettet.
Ad 3. ”Indenfor murene”
Britt Petersen orienterede om Mads Madsen, som er ansat i trykkeriet, har valgt at gå på pension.
I den forbindelse har vi modtaget nogle uopfordrede ansøgninger, og herudover valgte ansættelsesudvalget at slå stillingen op eksternt.
Der er nu blevet ansat en ny trykkerimedarbejder. Han hedder Ulf S. Retsloff og starter officielt den 1. august 2015.
Der er lavet en aftale om at han kommer herind i den første uge af juli, så han får en uges overlap sammen med Mads Madsen.
Vores web-redaktør, Elisabeth Lange, har også valgt at stoppe for at gå på pension.
Planen har tidligere været at web-delen fremadrettet skulle indgå i redaktionen af LFS-Nyt. Det venter vi lidt med, indtil den nye journalist er startet og har fundet sig til rette.
Der er fortsat afsat penge til web-delen i budgettet.
I morgen vil LFS modtage en regning på min pension.
Et par af vores sagsbehandlere har efterset min pension og det viser sig, at Københavns kommune har indplaceret mig på et forkert løntrin og derfor opkrævet for lidt til min pension.
Da jeg er tjenestemand sender Københavns kommune hver måned en pensionsopkrævning til LFS.
Vores dygtige sagsbehandlere har sørget for at LFS ikke skal betale renter og renters rente, hvilket giver en besparelse i omegnen af kr. 80.000.
Men det er mange penge det drejer sig om, ca. kr. 400.000, som er efterreguleret efter mange år med forkert indplacering.
Jeg er frygtelig ked af det, da det får indflydelse på LFS’ regnskab.
Ad 4. Årsregnskab 2014
Pia Ludvigsen orienterede om årsregnskabet for 2014 og at LFS har fået ny revisor.
I forhold til hvordan feriedage medtages i regnskabet er der sket nogle ændringer. Vi skal hensætte den faktiske omsætning til ferie og derfor nedskrives egenkapitalen med kr. 1.933.000 der hensættes til ferieforpligtelsen.
LFS har i 2014 haft en større medlemstilgang end der var budgetteret med. Det har medført at kontingentindtægterne ligger ca. kr. 391.310 over det budgetlagte, hvilket er meget positivt.
LFS’ medlemstal er højere end nogensinde og ligger på omkring 11.188 medlemmer (det er dog ikke alle der er fuldtidsmedlemmer).
På løn- og personaleomkostningerne er der forbrugt kr. 154.375 mindre end budgetteret.
Vi har haft færre udgifter på porto og kontorartikler.
Vi sender mange ting ud pr. mail og dermed spares der både papir og portoomkostninger.
TR-materialerne udsendes nu pr. mail, hvilket bevirker at der spares mange penge.
På vores kopimaskiner er der forbrugt kr. 159.728 mindre end budgetteret. Årsagen hertil er, at FOA har overtaget kopimaskinerne og at LFS derfor kun skal betale for forbruget på maskinerne.
På øvrige faglige aktiviteter er der forbrugt mindre end der var budgetteret med. Det er bestemt ikke fordi vi har ligget på den lade side, men fordi det er billige aktiviteter og happenings vi har afholdt.
Der er forbrugt kr. 150.000 mere på TR-møderne end der var budgetteret med.
REP-mødet blev en del billigere end budgetteret. Det skyldes at LO-Skolen fejlagtigt glemte at lydoptage vores møde, som det var aftalt. Det medførte et større arbejde i forhold til referatskrivningen og derfor fik vi en stor besparelse fra LO-Skolen, som plaster på såret for deres fejl.
Vi har udlejet 4. salen til Offroad og den lejeindtægt har vi ikke budgetteret med.
Vi har i den forbindelse haft udgifter til istandsættelse af trappen og udsugningen på 4. sal.
Der har været en vandskade på taget, ligesom der er sprunget et par vandrør i A-kassen.
I kantinen har vi fået skiftet køkkengulvet og fået nyt gulvafløb, da dette viste sig at være ulovligt.
Samlet set endte vi med et underskud på kr. 293.975, hvilket er kr. 602.888 bedre end forventet. Det er meget positivt.
Den offentlige ejendomsvurdering af vores hus er kr. 66 mio. Vores gæld i huset er kr. 11,9 mio. og egenkapitalen er på kr. 13 mio., så regnskabet ser fint og positivt ud.
Per Wibeck Nielsen spurgte ind til opgørelsen af medlemstallet, hvortil det blev forklaret at der i budgettal altid regnes med årsværk/fuldtidsstillinger.
Pia Ludvigsen orienterede om at der er forhandlinger i gang om udlejning af 3. sal og at der snart skal afholdes møde med de mulige lejere.
Vi håber på en snarlig udlejning af 3. sal, så vi igen kan få lejeindtægter herpå.
Herefter blev regnskabet enstemmigt godkendt af hovedbestyrelsen.
Ad 5. Fremtidens fritidstilbud
Britt Petersen orienterede om at hun har deltaget i alle TR-møderne, på Almenafdelingens bestyrelsesmøde samt på et klyngeledermøde, hvor hun har fortalt om status på forhandlingerne om fremtidens fritidstilbud.
Almenområdet burde dermed være dækket godt ind med information på dette område.
Udvalget har taget beslutning om de fysiske placeringer og det er et værre kludetæppeforlig med både KKFO’er, kommunale og selvejende institutioner.
Vi er ved at opgøre hvor meget vi skal aflevere til BUPL og hvor meget de selvejende skal aflevere til os.
Det drejer sig om ca. 750 fuldtidsstillinger, hvoraf vi skal af med ca. 150 til de selvejende og de resterende går den anden vej.
Vi havde gerne set at alt blev kommunalt og samlet i LFS. Vi ønskede en samling af området og stillinger som man kan leve af.
Det ser broget ud og det er et hektisk forhandlingsforløb med forvaltningen der finder sted i øjeblikket. Der er afsluttende forhandlinger den 25. juni 2015.
Udvalget skulle tage endelig stilling, før forhandlingerne kunne opstarte.
Vores ønske er, at alle ansatte får nærmere besked inden de går på sommerferie.
Vi arbejder på en varig løsning, nu hvor skoledagen er blevet længere og der er mindre fritid.
Lederne ved ikke hvem af dem der fortsat er ledere på fritidsområdet efter september 2015.
Når noget slås sammen, er lederstillingerne i spil.
Vi har haft et sværdslag med BUPL. De vil gerne at de stillinger der skal besættes på det kommunale område, kan søges af ansatte fra de selvejende institutioner.
Da det er kommunale stillinger der skal besættes og de selvejende ikke er blevet virksomhedsoverført, når der skal ansøges, kan der ikke blive tale om den løsning.
Ombudsmandens melding er meget klar – vi omplacerer de ansatte og de selvejende virksomhedsoverføres først til september 2016.
Mange af BUPL’s ledere vil blive ramt heraf. De har mange små institutioner og dem der ikke er plads til, bliver afskediget.
I forhold til omplacering af ledere har vi haft travlt med at få lavet et ansættelsesstop. Det er gældende fra den 27. maj 2015. Dermed er der større mulighed for at vi har nogle stillinger vi kan ansætte dem i.
Problemet er de 150 kolleger på det kommunale område, der overgår til selvejende institutioner i august 2016. De bliver virksomhedsoverdraget og flyttes med opgaven og sikres deres løn- og ansættelsesvilkår, men de er ikke sikret mod afskedigelse.
De skal varsles med ½ års varsel om virksomhedsoverdragelsen der er den 1. august 2016.
Denne dato er sammenfaldende med en ny budgetmodel, hvor der er et minus på 23 mio. og der kan deraf forventes en prikkerunde ligeledes den 1. august 2016, da der skal ske en tilpasning af ressourcer.
Vi skal sikre de ansatte retten til at komme retur til det kommunale område, trods virksomhedsoverdragelsen. Vi er ved at finde en juridisk udvej.
Vi er enige om at der ikke skal overdrages fra et bredt kommunalt område til et smalt selvejende område.
Der overvejes flere muligheder i øjeblikket.
Vi vil gerne tage vare på børnene og aflevere dem pænt i det nye tilbud. Det er vores ambition at personalet bliver og overdrager børnene til det nye personale, for senere at kunne gå tilbage.
Det er en stor hurdle at gå fra kommunal til selvejende.
For de ansatte på 37 timer i integrerede børnehaver og fritidshjem, som nu skal overgår til at være KKFO, bliver det meget svært at fastholde deres timeantal.
Der er en begrænset åbningstid på ca. 15 timer om ugen, og dette kan eventuelt kombineres med timer i skolen. Men der er ikke fuldtidsstillinger nok og kabalen er meget svær at få til at gå op.
Jeg har mareridt over det – det kan ikke hænge sammen! Jeg håber på et mirakel.
Det er vores håb, at vi med konkrete beregninger til politikerne kan være medvirkende til at de ændrer deres beslutninger.
Der er fuld beskæftigelse i klyngen, men ikke i KKFO/Skolen. De selvejende fritidshjem står i den samme situation.
Kirsten Løth: Forstår forvaltningen problemet?
Britt Petersen: På det sidste udvalgsmøde har man skrevet at der er to steder, hvor der ikke kan laves fuldtidsstillinger. Men de undgår at svare konkret på det.
Brian Engsig: Strategien er at hive mange midler ud og så håbe på at kunne få dem retur.
Britt Petersen: Tina Malene Hansen har haft bestilt et træk i Rubinen, så vi dermed har kunnet se hvor mange fuldtidsansatte KKFO’erne har. Det er et forholdsvist nemt regnestykke.
Brian Engsig: Klassesammensætningen er to faguddannede og 1 medhjælper/studerende til 30 børn. På den måde får de det til at fungere. Det reducerer laget med faguddannede.
Britt Petersen: Det der sker i dag er, at man ikke overfører penge fra KKFO til skolen. Men KKFO-finansierede ressourcer bruges i skolen (driftsoverskud – man budgetoverfører ressourcer).
Vi studerer det hele ned i deltaljer.
I forhold til det nye budget- og regnskabssystem undersøges det hvorvidt det også kan bruges til at styre ressourceforbruget.
Penge fra fritidsområdet er også blevet brugt til forbedring af skoledelen.
Det var tydeligt at se på TR-møderne, at virkeligheden ramte vores medlemmer, og vi kan desværre ikke se hvad vi kan gøre ved det, andet end at skabe klarhed så hurtigt som muligt.
Der skal budgetreduceres med 23 mio. kr. på fritidsområdet. Vi laver ansættelsesstop, så nyt personale ikke skal omplaceres.
Den 1. august 2016 har vi mange kolleger fra de selvejende institutioner (ca. 550) og vi ved at der skal laves omplaceringer, da de virksomhedsoverdrages. Der er intet problem i det, da de har en udvidet ansættelsessikkerhed.
Kirsten Løth: Spiller det faldende børnetal ind?
Britt Petersen: Nej, ikke rigtigt.
Kirsten Løth: Det kan være svært at gennemskue hvor problemet helt præcist er.
Britt Petersen: Vi ændrer klyngerne i efteråret. Vi er nødt til at erkende at klyngerne skal være større end de er i dag. Det vil medføre at der bliver brug for færre klyngeledere.
Omkring fritidspædagogiske stillinger kan noget løses inden den 1. august 2016.
Der har været forskellige diskussioner omkring klyngelederne. Hvor stor kan en klynge blive og stadig være velfungerende? Her er svaret 8 (team inkl. klyngeleder).
En pædagogisk leder kan have ansvaret for ca. 25 ansatte.
Vi er landet på at klyngestørrelsen tænkes omkring 8, mens antallet af ansatte for en pædagogisk leder forsøger vi at gøre til en del af klyngelederens råderum.
Det er samme måde som skolerne får penge på og dermed er udgangspunktet det antal ledere der er i dag.
Det giver mere mening at diskutere det i den enkelte klynge. Områdecheferne er ikke helt enige heri.
Jan Hoby: Klyngeledere og MED kan diskutere det. Man bliver ansvarlig for at løse problemstillingerne decentralt, når man er herre i eget hus.
Hvad giver mening for at sikre et godt arbejdsmiljø? Man kan ikke gemme sig bag nogen.
Der tages udgangspunkt i den enkelte klynge.
Britt Petersen: Uanset om man er pædagogisk leder, klyngeleder eller pædagog med lederfunktioner skal ledelsesopgaver løses af en leder.
Hvis en institution er større end hvad én pædagogisk leder kan magte, hvordan kan der så findes nye løsninger, eller ansættes endnu en pædagogisk leder?
Jan Hoby: Gav et eksempel på en pædagogisk leder med 42 medarbejdere. Problemet var at medarbejderne var fordelt på to forskellige matrikler.
På samme matrikel er der ledere der har 35 medarbejdere.
Det er en spændende diskussion, som skal foregå i dialog med medarbejderne.
Kirsten Løth: Hvordan er det at være medarbejder i BUF? Vi har diskuteret ledelse meget længe nu, men nu ændres det.
Britt Petersen: Der bliver færre ledere fremadrettet. Men det afhænger også af de lokale diskussioner.
Jan Hoby: Flere steder kommer der flere pædagogiske ledere. Jeg tror antallet stiger på sigt.
Kirsten Løth: Hvorfor ændrede man det tidligere?
Britt Petersen: Tidligere var der 20 børns børnehaver med én leder. Det giver ingen mening at fortsætte med små institutioner og mange er allerede blevet lagt sammen.
Man kan godt være leder på to adresser. For mig giver det ingen mening at nogen sidder bag et skrivebord og beslutter hvor mange ledere der skal være, når vi har lavet klynger.
Jan Hoby: Omkring institutionernes størrelse vil det løse sig fremadrettet.
Det er normeringen og det ledelsesspænd der er, der er problemet. Det er ikke institutionens størrelse.
Hvis der er nok pædagogiske ledere, hvad er så årsagen til højt sygefravær og dårligt arbejdsmiljø? Det er normeringen.
Britt Petersen: Der skal udarbejdes et nyt grundlagspapir for skolerne. Det er Jan Hoby ansvarlig for.
Ad 6. Det fremtidige arbejde – status fra arbejdsgruppen
Thomas Enghausen orienterede om at der har været afholdt et par møder i arbejdsgruppen, som ikke er i mål endnu.
Vi har brug for mere viden omkring lønprojektet.
Vi kalder det for ”Visioner fra maskinrummet 3.0” og vil gerne gøre arbejdet mere konkret i forhold til økonomien. Hvad betyder det på den store klinge og for den enkelte medarbejder?
Kirsten Løth: De to første udgaver af maskinrummet er meget politiske. Man bliver ikke klog på den økonomiske dagsorden – vi ønsker bedre forståelse af budgetter og budgetter fra kælder til kvist.
Hvor ender vi henne i forhold til samfundsøkonomien og den offentlige sektor, der tilsyneladende genererer et overskud.
Den private sektor har en stor gæld.
Det kunne være interessant hvis vi holder os til økonomien.
Thomas Enghausen: Historien om den offentlige sektor bør flettes ind i den økonomiske snak, så vi går fra store ord til dagligdagssnak.
Kirsten Løth: Vi skal løfte blikket og bevæge os op på de store klinger, så vi får kigget på et større økonomisk billede.
Britt Petersen: Måske kommer det til at virke lidt lærebogsagtigt.
Kirsten Løth: Der er et stort oplysningsarbejde i det. Vi skal sammen blive klogere på det.
Jan Hoby: Hvem er målgruppen og hvad skal det bruges til?
Kirsten Løth: Det handler om oplysningsarbejde, både for HB og for det enkelte medlem.
Olaf Christensen: Tanken er tiltalende, men det er ikke i LFS det skal ske.
Vi bliver tudet ørerne fulde med økonomi og der er den samme anskuelse uanset om det er en rød eller blå regering. Det er af en samfundsmæssig karakter og meget stort at gabe over.
Hvad med EU? Det er mere spændende at kigge på EU og angrebet på Den Danske Model, herunder den Nordatlantiske handelsaftale og Stoiber-processen.
Men det er selvfølgelig også væsentligt at kigge på økonomien.
Brian Engsig: New Public Management (NPM), skattelettelser og nulvækst har direkte konsekvens for os.
Den politiske dagsorden er én stor arbejdsopgave.
Britt Petersen: Man kan godt kombinere det. Hvad har indflydelse på hvad?
Vi kan hente økonomiske informationer mange steder fra. Det er meget godt for at kunne forstå sammenhængen.
Jeg er enig med Olaf. Vi skal også se på hvad der truer os. Hvis de to ting kan kombineres, vil det blive godt.
Jan Hoby: NPM rumler stadig. Måske kan vi lave en 2-delling og få svenskeren Daniel Ankarloo til at hjælpe med et udspil og udarbejde en Pixi-udgave med en kritisk vinkel.
Jeg er enig med Olaf omkring EU og den Nordatlantiske handelsaftale.
Vi vil gerne vinde hjerner og hjerter hos vores medlemmer.
Hvad med MultifunC, som har stor betydning for de unge – hvad er prisen for det?
Vi skal have fokus på de økonomiske parametre og sammenhængen i børn- og ungelivet.
Vi skal sænke dørtrinnet og finde tilbage til hvad børn/mennesker vokser af. Vi skal tage udgangspunkt i de enkelte problemstillinger, have udvalgte temaer og tone rent flag på den offentlige sektor med dens plusser og minusser.
Der er ingen forskel på rød og blå blok i dansk politik.
Kirsten Løth: Mennesker er teknisk insolvente og det har stor betydning.
HB skal også spille ind og stille spørgsmål.
Vi er enige om at det er et langsigtet arbejde med maskinrummet 3.0.
Kritiske blikke kræver viden på alle områder, herunder børn, brugere, borgere mm.
Thomas: Vi skriver det videre forløb ned.
Arbejdsgruppen skal mødes igen efter sommerferien.
Olaf Christensen: Det psykiske arbejdsmiljø – er en ny trend. I Københavns Kommune er man begyndt at individualisere det psykiske arbejdsmiljø. Det er den enkeltes fejl, hvis man ikke kan klare mosten. Jeg tror det kommer med ind i MED-systemet på sigt.
Jan Hoby: Vi er også nødt til at diskutere 30 timers arbejdsuge og faglighed, pædagogik og markedsførelse.
Hvad gør vi ved det psykiske arbejdsmiljø? Der kræves kollektive løsninger.
HB kan diskutere oplæg og emner.
Det handler om økonomi, pædagogik og psykisk arbejdsmiljø.
Thomas Enghausen: Det er vigtigt med temadrøftelser i HB.
Jan Hoby: Områdebestyrelserne kan også inviteres med i temadrøftelserne.
Kirsten Løth: Den 30 timers arbejdsuge fejes desværre hurtigt af bordet i det politiske univers. Det er ærgerligt, for vi skal have flere i arbejde.
Britt Petersen: Arbejdsgruppen samler op og så ser vi på det igen efter sommerferien.
Ad 7. Gensidig orientering
Jette Christiansen orienterede om dagplejen i København, hvor Else Marie Krogh er gået på pension den 1. maj 2015.
Der er nedsat en analysegruppe, som beskriver fire modeller for fremtidens dagpleje som businesscase, sammenlægning med pladsanvisningen, med en ny administrativ leder og to dagplejeklynger.
Det vi ønsker er en selvstændig pædagogisk ledelse og vi kæmper for en selvstændig dagpleje.
Arbejdet er under et ekstremt tidspres, da direktionen ønsker at beslutte hvad der skal ske med dagplejen den 26. juni 2015.
Beslutningen er dog blevet udskudt til efter sommerferien og derfor er der ingen medarbejdere i dagplejen der får endelig besked om fremtiden inden sommerferi-en. Det er dagplejerne meget skuffede over.
I morgen skal der udarbejdes en køreplan.
Det er meget svært at forholde sig til de fire modeller, da ingen af dem er færdigudarbejdet. Dem der arbejder med det, kender intet til dagplejen! Det er me-get bekymrende.
Britt Petersen: Der er fortsat problemer med Frederiksberg kommune og deres syn på pædagogmedhjælpere.
Jeg er ved at forhandle forhåndsaftaler med dem, men det er gået i stå, da de vil reducere.
Efter forhandlingerne gik vi fra hinanden. Deres forslag er at pædagogmedhjælperne skal gå kr. 4.300 ned i tillæg og efter 11 år ansættelse skal de sættes 3 løntrin ned. Det vil jeg selvfølgelig ikke skrive under på.
Derfor er status at de kommunalt ansatte pædagogmedhjælpere på Frederiksberg ikke har nogen forhåndsaftale og at der forhandles individuelt i øjeblikket.
Tillidsrepræsentanterne har taget det med oprejst pande. De vil hellere at der ingen aftale er, end at aftalen forringes.
Team 2 tager på løneftersyn på Frederiksberg efter sommerferien.
På hovedbestyrelsesmødet (HB) i FOA har der været en evaluering af overenskomstforløbet. De sidste rettelser er ved at være på plads og herefter sender jeg evalueringen til Jer.
Der vil også være problemer fremover ved overenskomstforhandlingerne, så der skal findes en løsning. HB skal drøfte hele måden der forhandles på.
Forbundets budgetberegninger blev også drøftet på mødet. Det ser ikke godt ud, hvis der ikke laves ændringer inden for de næste fire år. Der er mange ting i spil i forhold til budgettet. Efter sommerferien starter de alvorlige drøftelser når budget 2016 skal vedtages.
Olaf Christensen: Kim Simonsen, HK, og Flemming Vinther, Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF) deltog på forbundets HB-møde.
Herudover var der intet nyt under solen på det møde, udover at forbundet har indledt et samarbejde med eksterne konsulentfirmaer omkring branding. Det har afstedkommet at de er kommet frem til et slogan der lyder ”FOA – sammen gør vi forskellen”. Gad vide hvad det har kostet?
Status på faglighedsarbejdet er at intet nyt er godt nyt.
Sektorformand Jakob Sølvhøj stiller op til Folketingsvalget for Enhedslisten, og hvis han kommer ind skal der vælges en ny sektorformand i pædagogisk sektor. Hvis Jakob mod forventning ikke kommer ind, fortsætter han som sektorformand.
Jan Hoby: Stillede spørgsmål omkring økonomien ved brugen af de eksterne konsulentfirmaer i FOA. Det er bekymrende at der ikke er økonomisk mådehold i forbundet.
Thomas Enghausen: Almenbestyrelsen har afholdt bestyrelsesmøde foran de private daginstitutioner Svanen og Giraffen, hvor vi fortalte om arbejdsforholdene uden overenskomst. Det forløb godt og vi kom i dialog med forældrene og fik kontakt til nogen af de ansatte.
Ejeren af institutionerne har efterfølgende fortalt til Østerbro Lokalavis, at økologiks kost til børnene er årsagen til at han ikke har råd til at betale overenskomstmæssig løn med medarbejderne. Det har vi reageret på med et modsvar i avisen. Argumentet holder ikke vand, ikke mindst fordi mange kommunale institutioner også serverer økologiske madvarer til børnene.
TV2 har kørt programrækken ”Velfærd til salg”, hvor de private daginstitutioner blev sat i fokus, blandt andet i forhold til de penge de trækker ud af institutionerne som overskud.
Vi er ved at undersøge om vi kan købe programmet på en DVD af TV2, så dem der ikke har set programmet får mulighed for det.
Frederiksberg kommune har besluttet at privatisere en institution med udlicite-ringsdrift for 1,2 mio. kr.
Britt og jeg har afholdt møde med Claus Corneliussen fra FOA, som har en stor viden omkring udlicitering.
I forhold til de øvrige private institutioner, responderer Kids R’ Us ikke på vores henvendelser. Det er nu to måneder siden vi skrev til dem første gang.
Kids R’ Us betaler kr. 75 i timen og ingen pension til de ansatte. Samlet giver det en månedsløn der ligger kr. 6.000 under dagpengesatsen.
Københavns kommune er i gang med at kigge på det og forsøger at finde de eventuelle juridiske barrierer for socialklausuler også på dette område.
Vi arbejder videre med de forskellige storordninger der skyder op.
Olaf Christensen: Der er faldet en dom i Højesteretten, hvor det er blevet fastslået at der ikke er tale om ulovlig forskelsbehandling, når ikke-medlemmer af 3F og HK kun fik sygedagpenge og ikke fik den supplerende ydelse i henhold til overenskomsten mellem 3F og HK.
Ad 8. Eventuelt
Thomas Enghausen orienterede om DHL hvor Københavns kommune i år løber samme dag som LFS.
Vi har derfor kun modtaget 9 tilmeldinger og det er meget få.
Spred gerne budskabet, da vi gerne vil have alle vores pladser fyldt op.
Områdeformændene sender materiale om DHL ud igen.
Referent: Heidi Holmbjerg